Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj fűszeres bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8-10 db csirkemáj
  • 1 db tojás
  • tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • majoránna
  • bors
  • fokhagymasó

Elkészítése

A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a majoránnát, borsot, fokhagymasót, a lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Közben egy serpenyőben bőséges olajat melegítünk.

A felszeletelt csirkemájat először enyhén lisztbe forgatjuk, majd belemártjuk a fűszeres masszába, és a forró olajba tesszük. Közepes lángon sütjük, hogy a bunda ropogós legyen, de a máj is kellően átsüljön és megpuhuljon.

Tipp

Sütés közben mindig óvatosan dolgozzunk, mert a máj hajlamos fröcsögni. Ha szeretnénk, a masszába tehetünk egy kevés pirospaprikát vagy csípős fűszert is, így karakteresebb ízt kapunk. Köretnek friss salátát vagy krumplipürét kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-fuszeres-bundaban/