Elkészítése
Csirkemáj elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, megszórjuk őrölt borssal, és fedő alatt néhány percig pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük, és a májat kevergetve készre sütjük. Amikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a házi darált paprikakrémet, majd alaposan elkeverjük. Sóra általában nincs szükség, ha sós paprikakrémet használunk.
Hercegnő burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a vajat, az őrölt borsot, a szerecsendiót, valamint a reszelt sajtot.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a burgonyás masszához forgatjuk, hogy könnyű állagot kapjunk.
A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tetszőleges formákat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 perc alatt sütjük, amíg a burgonya külseje aranyszínű és ropogós lesz.
Tálalás:
A kész csirkemájat hercegnő burgonyával tálaljuk.


