Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj hercegnő burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • bors
  • paprikakrém
  • 1 fej vöröshagyma

A sütéshez

  • olaj

Hercegnő burgonya hozzávalói

  • 0,5 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • só

Elkészítése

Csirkemáj elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, megszórjuk őrölt borssal, és fedő alatt néhány percig pároljuk.

Ezután a fedőt levesszük, és a májat kevergetve készre sütjük. Amikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a házi darált paprikakrémet, majd alaposan elkeverjük. Sóra általában nincs szükség, ha sós paprikakrémet használunk.

Hercegnő burgonya elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen áttörjük. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a vajat, az őrölt borsot, a szerecsendiót, valamint a reszelt sajtot.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a burgonyás masszához forgatjuk, hogy könnyű állagot kapjunk.

A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire tetszőleges formákat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 25 perc alatt sütjük, amíg a burgonya külseje aranyszínű és ropogós lesz.

Tálalás:

A kész csirkemájat hercegnő burgonyával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-hercegno-burgonyaval/