Elkészítése
Hozzávalók:
- 600 g csirkemáj
- 3 vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1⁄2 ek nádcukor
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld (díszítéshez)
Elkészítése:
A csirkemájat megmossuk, jól lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.
A hagymát karikára vágjuk, és egy wokban 2 evőkanál olívaolajon a sóval, borssal és a cukorral közepes tűznél karamellizáljuk, kb.15 perc. Egy tálba borítjuk, melegen tartjuk.
A wokban a maradék 2 evőkanál olívaolajon erős tűzön a májat 2-3 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, és ráborítjuk a karamelles hagymára. Tálalás előtt megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel.
[box style=”info”]Szeretjük a csirkemájat, ez az egyik kedvenc receptünk.[/box]

