Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj karamellizált hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 600 g csirkemáj
  • 3 vöröshagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1⁄2 ek nádcukor
  • só
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld (díszítéshez)


Elkészítése:

A csirkemájat megmossuk, jól lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.

A hagymát karikára vágjuk, és egy wokban 2 evőkanál olívaolajon a sóval, borssal és a cukorral közepes tűznél karamellizáljuk, kb.15 perc. Egy tálba borítjuk, melegen tartjuk.

A wokban a maradék 2 evőkanál olívaolajon erős tűzön a májat 2-3 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, és ráborítjuk a karamelles hagymára. Tálalás előtt megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel.

[box style=”info”]Szeretjük a csirkemájat, ez az egyik kedvenc receptünk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-karamellizalt-hagymaval/