A megtisztított, megmosott csirkemájat tejbe áztatjuk (érdemes magasabb zsírtartalmú, esetleg házi tejet használni). Tetszés szerint borsozzuk, fokhagymát törünk mellé, és összekeverjük. Az egészet lefedjük, és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, de akár 1-2 napig is hagyhatjuk a tejben.
Sütéshez széles alapú teflon lábost vagy magas falú serpenyőt használunk. 3 dl vizet felforralunk, hozzáadunk 1-2 db húsleveskockát (vagy használhatjuk a maradék húslevest is). A leveshez öntjük a szobahőmérsékletű libazsírt, alaposan összekeverjük, majd felhevítjük. A tejből kivett májat hozzáadjuk (nem kell, hogy teljesen ellepje a lé), és hozzáadjuk az aprított fokhagymát is. Fedő alatt, közepes lángon 20-30 percig sütjük, félidőben megfordítva a májakat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon kissé. Ha elkészült, lecsepegtetjük, és melegen tálaljuk.
Ajánlom mellé krumplipürét és lilahagyma lekvárt, ezek együtt izgalmas ízkombinációt adnak.
Sztori:
A libamáj helyettesítése és a csirkemáj omlós, ízletes elkészítése adta az ötletet, hogy a csirkemájat libazsírban süssem meg, tejben való áztatás után. Az eredmény finom, omlós étel, ami egyszerűen és költséghatékonyan készül el.