Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj libaköntösben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 5-6 gerezd fokhagyma (5-6 gerezd)
  • bors
  • kb 4 dl tej
  • 200 g libazsír
  • 300 ml víz
  • 1-2 db leveskocka
Csirkemáj libaköntösben

Elkészítése

A megtisztított, megmosott csirkemájat tejbe áztatjuk (érdemes magasabb zsírtartalmú, esetleg házi tejet használni). Tetszés szerint borsozzuk, fokhagymát törünk mellé, és összekeverjük. Az egészet lefedjük, és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át, de akár 1-2 napig is hagyhatjuk a tejben.

Sütéshez széles alapú teflon lábost vagy magas falú serpenyőt használunk. 3 dl vizet felforralunk, hozzáadunk 1-2 db húsleveskockát (vagy használhatjuk a maradék húslevest is). A leveshez öntjük a szobahőmérsékletű libazsírt, alaposan összekeverjük, majd felhevítjük. A tejből kivett májat hozzáadjuk (nem kell, hogy teljesen ellepje a lé), és hozzáadjuk az aprított fokhagymát is. Fedő alatt, közepes lángon 20-30 percig sütjük, félidőben megfordítva a májakat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon kissé. Ha elkészült, lecsepegtetjük, és melegen tálaljuk.

Ajánlom mellé krumplipürét és lilahagyma lekvárt, ezek együtt izgalmas ízkombinációt adnak.

Sztori:

A libamáj helyettesítése és a csirkemáj omlós, ízletes elkészítése adta az ötletet, hogy a csirkemájat libazsírban süssem meg, tejben való áztatás után. Az eredmény finom, omlós étel, ami egyszerűen és költséghatékonyan készül el.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-libakontosben/