Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Csirkemáj magyarosan

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Klasszikus, egyszerűen elkészíthető fogás, amelyhez csak néhány alapanyag szükséges. A hagyma, a paprika és a paradicsom tökéletesen kiegészíti a csirkemáj karakteres ízét, így ízletes főételt készíthetünk belőle rövid idő alatt. Ideális hétköznapi ebédnek vagy vacsorának, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával tálalva.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat (szeletelve vagy egészben), és felöntjük körülbelül 1 dl forró vízzel. Fedő alatt pár percig pároljuk.

Ezután beletesszük a kicsumázott, felszeletelt zöld- és piros paprikát, valamint a felkockázott paradicsomot és a megtört fokhagymagerezdeket. Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a máj is elkészül.

A főzés végén meghintjük az őrölt pirospaprikával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Fontos, hogy a májat csak a végén fűszerezzük, különben kesernyés íze lehet.

Tipp

A receptet gazdagíthatjuk egy kevés majoránnával vagy csípős paprikával, ha pikánsabb ízeket szeretnénk. Köretnek jól illik hozzá főtt burgonya, tarhonya vagy egyszerűen friss, ropogós kenyér.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is