Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj magyarosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gezerd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat (szeletelve vagy egészben), és felöntjük körülbelül 1 dl forró vízzel. Fedő alatt pár percig pároljuk.

Ezután beletesszük a kicsumázott, felszeletelt zöld- és piros paprikát, valamint a felkockázott paradicsomot és a megtört fokhagymagerezdeket. Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a máj is elkészül.

A főzés végén meghintjük az őrölt pirospaprikával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Fontos, hogy a májat csak a végén fűszerezzük, különben kesernyés íze lehet.

Tipp

A receptet gazdagíthatjuk egy kevés majoránnával vagy csípős paprikával, ha pikánsabb ízeket szeretnénk. Köretnek jól illik hozzá főtt burgonya, tarhonya vagy egyszerűen friss, ropogós kenyér.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-magyarosan/