A vöröshagymát finomra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat (szeletelve vagy egészben), és felöntjük körülbelül 1 dl forró vízzel. Fedő alatt pár percig pároljuk.
Ezután beletesszük a kicsumázott, felszeletelt zöld- és piros paprikát, valamint a felkockázott paradicsomot és a megtört fokhagymagerezdeket. Tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a máj is elkészül.
A főzés végén meghintjük az őrölt pirospaprikával, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Fontos, hogy a májat csak a végén fűszerezzük, különben kesernyés íze lehet.
Tipp
A receptet gazdagíthatjuk egy kevés majoránnával vagy csípős paprikával, ha pikánsabb ízeket szeretnénk. Köretnek jól illik hozzá főtt burgonya, tarhonya vagy egyszerűen friss, ropogós kenyér.