Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs (3dl)
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa ( felaprítva)
  • olaj
  • vaj
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítése

A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam egy kis borsot és levesízesítőt. Ezután 2 bögre forró vízzel felengedtem, és kevergettem. Fedőt tettem rá, majd az előmelegített forró sütőben hagytam, míg a rizs teljesen megduzzadt (a sütőt kikapcsoltam).

Közben vajon megpároltam a borsót, a felaprított gombát, a sárgarépát és a petrezselyemzöldet. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a feldarabolt májat. Borsoztam, és puhára sütöttem, a végén megsóztam.

Az összes hozzávalót összekevertem, majd tányérra szedtem. Reszelt sajttal megszórtam, és mikróban ráolvasztottam a sajtot.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-rizotto-3-2/