Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs (3dl)
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 20 dg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa (felaprítva )
  • vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • reszelt sajt

Elkészítése

A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd letakarva, puhára főzzük (én ilyenkor a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozatra állítom).

Vajon a borsót, a felaprított gombát, a sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároljuk.

Kevés olajon, az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltjük, a feldarabolt májat rátesszük, ízesítjük sóval, borssal.

Ha minden lekészült, mindezeket összekeverjük, tálaláskor, reszelt sajttal megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-rizotto-3/