Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj sült almával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemáj (vagy pecsenye kacsamáj)
  • olaj
  • rozmaring (elhagyható)
  • 4 darab alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 gerezd fokhagyma (esetleg fokhagymapor)

Elkészítése

A megsózott májat forró olajon (én olíva olajat használtam) megsütjük, majd félretetesszük.

A visszamaradt szaftos olajon (ha kevés, pótoljuk!) az ujjnyi széles, karikára vágott (nem kell meghámozni) almaszeleteket szintén süssük meg, többször megforgatva. Ha kész, szintén tegyük félre a máj mellé.

A serpenyőben, a megmaradt szafthoz tegyünk még 1 ek vajat, a felaprított fokhagymát vagy 1 kk fokhagymaport, csipetnyi rozmaringot, majd öntsük fel fél dl vízzel, keverjük át és kész is vagyunk.

Tálaljuk a sült májat és almát hasábburgonyával, kicsit meglocsolva a fokhagymás-rozmaringos öntettel.

Jó étvágyat mindeninek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-sult-almaval/