Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, a savanyú uborkát és a gombát vékony csíkokra, illetve szeletekre vágjuk. A májat kissé nagyobb darabokra szeleteljük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a májat és átpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott petrezselymet, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a máj már majdnem kész, hozzáadjuk a savanyú uborkát is.
Közben elkészítjük a mártást: a lisztet, tejfölt, mustárt összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Az így elkészült mártást a májra öntjük, és az egészet összeforraljuk.
Sztori:
Krumplipürével tálaltam, és fodros petrezselyemmel díszítettem. Ízléses és finom fogás lett belőle!
Jó étvágyat kívánok!


