Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemáj Sztogonov módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • só
  • bors
  • oregánó
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg gomba
  • petrezselyemzöld
Csirkemáj sztroganov módra kép

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, a savanyú uborkát és a gombát vékony csíkokra, illetve szeletekre vágjuk. A májat kissé nagyobb darabokra szeleteljük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a májat és átpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a gombát és az apróra vágott petrezselymet, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a máj már majdnem kész, hozzáadjuk a savanyú uborkát is.

Közben elkészítjük a mártást: a lisztet, tejfölt, mustárt összekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. Az így elkészült mártást a májra öntjük, és az egészet összeforraljuk.

Sztori:

Krumplipürével tálaltam, és fodros petrezselyemmel díszítettem. Ízléses és finom fogás lett belőle!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemaj-sztogonov-modra/