Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 4 ek tejföl
  • 4 db tojás
  • 20 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 12 szelet bacon
  • 2 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A csirkemájat megpucoljuk, feldaraboljuk, ízlés szerint sózzuk, és olajon megsütjük.

A lisztet tejföllel, tojással és a sajttal simára keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A májat összekeverjük a sajtos masszával.

Egy őzgerincformát kibélelünk a baconszalonnával, beleöntjük a masszát, kilógó szalonnavégeket ráhajtjuk, majd sütőben készre sütjük.

Miután megsült, kicsit hűtjük, kiborítjuk a formából, és szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemajas-ozgerinc/