A tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelék elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, ízesítjük borssal, és a sütés vége felé hozzákeverjük a paprikakrémet. Az egészet készre sütjük.
A tészta összeállítása:
A pihentetett tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk. A fekete-erdei sonka szeletekkel kirakjuk, megkenjük a puha sajttal, majd a csirkemájat szorosan eloszlatjuk rajta. A tésztát szorosan feltekerjük, a tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
A saláta elkészítése:
A tejfölt, a majonézt, a borsot és a mustárt simára keverjük. Hozzáadjuk a zöldségmixet, és alaposan összekeverjük.
Tálalás:
A sült csirkemájas tekercset szeletekre vágva, a zöldséges salátával kínáljuk.