Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas tekercs majonézes salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 csipet só

Továbbá

  • 0,5 kg csirkemáj
  • olaj
  • 10 dkg fekete erdei sonka
  • 5 cikk medvesajt
  • paprikakrém
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma

A tészta lekenéséhez

  • 1 db tojás

A salátához

  • 1 zacskó saláta mix
  • 0,5 nagy tubus majonéz
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • 1 teáskanál mustár

Elkészítése

A tészta elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

A töltelék elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, ízesítjük borssal, és a sütés vége felé hozzákeverjük a paprikakrémet. Az egészet készre sütjük.

A tészta összeállítása:

A pihentetett tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk. A fekete-erdei sonka szeletekkel kirakjuk, megkenjük a puha sajttal, majd a csirkemájat szorosan eloszlatjuk rajta. A tésztát szorosan feltekerjük, a tetejét lekenjük felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

A saláta elkészítése:

A tejfölt, a majonézt, a borsot és a mustárt simára keverjük. Hozzáadjuk a zöldségmixet, és alaposan összekeverjük.

Tálalás:

A sült csirkemájas tekercset szeletekre vágva, a zöldséges salátával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemajas-tekercs-majonezes-salataval/