Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas, tojásos őzgerinc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélküli )
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 5 darab főtt tojás
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A szalonnát és a hagymát felaprítjuk.

Az olajon a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, majd ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük, fedő alatt puhára sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet, majd kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat.

A keményre főzött tojásokat apróra vágjuk, majd a petrezselyemzölddel együtt a májhoz keverjük.

Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, kevés olajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük. A nyers tojásokat a liszttel felverjük, kicsit megsózzuk és a májra öntjük. A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben kb 25-30 alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemajas-tojasos-ozgerinc/