Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirkemájas töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés: A csirkemelleket késsel középen bevágjuk, majd szétnyitjuk, hogy nagyobb felületet kapjunk. Húst klopfolóval enyhén vékonyítjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk sóval és szárnyas fűszerkeverékkel. A csirkemájat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A vöröshagymát, a bacont és a sonkát szintén apró kockákra vágjuk. Töltelék elkészítése: Egy serpenyőben a bacont zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.04.07.

Hozzávalók

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemelleket késsel középen bevágjuk, majd szétnyitjuk, hogy nagyobb felületet kapjunk. Húst klopfolóval enyhén vékonyítjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk sóval és szárnyas fűszerkeverékkel.

A csirkemájat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A vöröshagymát, a bacont és a sonkát szintén apró kockákra vágjuk.

Töltelék elkészítése:

Egy serpenyőben a bacont zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és együtt pirítjuk néhány percig. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majoránnával fűszerezzük. Az egészet jól átpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Töltés és panírozás:

A kihűlt májas tölteléket egyenletesen elosztjuk a csirkemellek egyik felén. A húst félbehajtjuk, hogy a tölteléket teljesen betakarja.

A panírozáshoz a húst először rozslisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Sütés:

Egy nagy serpenyőben bő étolajat hevítünk közepes lángon, és a töltött csirkemelleket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús átsüljön, de ne száradjon ki.

Tálalás:

A csirkemelleket szeletekre vágva, friss salátával vagy burgonyapürével tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is