Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • majoránna
  • só
  • bors
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg bacon

A panírozáshoz

  • 4 evőkanál rozsliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés:

A csirkemelleket késsel középen bevágjuk, majd szétnyitjuk, hogy nagyobb felületet kapjunk. Húst klopfolóval enyhén vékonyítjuk, majd mindkét oldalát megszórjuk sóval és szárnyas fűszerkeverékkel.

A csirkemájat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. A vöröshagymát, a bacont és a sonkát szintén apró kockákra vágjuk.

Töltelék elkészítése:

Egy serpenyőben a bacont zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát, és együtt pirítjuk néhány percig. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon megdinszteljük. Hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és majoránnával fűszerezzük. Az egészet jól átpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Töltés és panírozás:

A kihűlt májas tölteléket egyenletesen elosztjuk a csirkemellek egyik felén. A húst félbehajtjuk, hogy a tölteléket teljesen betakarja.

A panírozáshoz a húst először rozslisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Sütés:

Egy nagy serpenyőben bő étolajat hevítünk közepes lángon, és a töltött csirkemelleket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús átsüljön, de ne száradjon ki.

Tálalás:

A csirkemelleket szeletekre vágva, friss salátával vagy burgonyapürével tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemajas-toltott-csirkemell/