Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke belsőség

Szárnyas receptek

Csirkemájas töltött párnák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2 kk só 2,5 dkg élesztő 2,7 dl tej 1 tk cukor 0,5 dl étolaj 2 ek burgonyapehely (elhagyható) Töltelékhez: 50 dkg csirkemáj 3 ek étolaj 1 nagy fej vöröshagyma 0,5 kk őrölt bors 1 tk morzsolt majoránna 2 gerezd fokhagyma 1 kk házi darált paprika 1 kk só 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.03.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 ek burgonyapehely (elhagyható)

Töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 3 ek étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk morzsolt majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk házi darált paprika
  • 1 kk só
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Párnák tetejére:

  • 1 tojás felverve
  • 1 tk szezámmag


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a burgonyapelyhet, a sót. Alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A csirkemájat alaposan, több léből átmossuk, az eres részt kivágjuk és kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a májat és fehéredésig pirítjuk. Meghintjük a borssal, a majoránnával, belezúzzuk a fokhagymát és hozzáadjuk a darált paprikát. Addig pirítjuk, míg a legnagyobb darab csirkemáj közepe is kifehéredik.

A petrezselyemlevelet megmossuk, apróra vágjuk. A megpirult májat megsózzuk, összeforgatjuk a levéllel.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb 4 mm vastagra nyújtjuk. Egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval (én most egy hullámos szélű pudingos poharat használtam) tésztákat szaggatunk.

Minden másodikra halmozunk a csirkemájból úgy, hogy a korongok szélén hagyjuk kevéske helyet, amit kicsi vízzel lekenünk. Ráhelyezzük a fedő tészta lapokat. Egy villa segítségével összenyomjuk a széleket (ne sajnáljuk, jó erősen tegyük, úgy is megemelkednek sütés közben).

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük egy egész felvert tojással. Meghintjük szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
[box style=”info”]A párnák készítésének lépéseiről fotók megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is