Elkészítése
Először a palacsintákat a szokásos módon elkészítjük és kisütjük. Közben a csirkemájat és a bacont apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát vékony csíkokra szeleteljük.
A bacont egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, a paprikát és a csirkemájat. Majoránnával és borssal ízesítjük, majd pár perc alatt puhára sütjük. Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt, megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.
A tölteléket tíz részre osztjuk, és megtöltjük vele a palacsintákat. Szükség esetén fogvájóval megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk őket, végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp
A palacsinták töltelékébe tehetünk egy kevés reszelt sajtot is, így még krémesebb lesz.
