Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájjal töltött rántott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 10 dkg bacon
  • 3 evőkanál tejföl
  • majoránna
  • só
  • bors
  • 10 db sós palacsinta
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • olaj

Elkészítése

Először a palacsintákat a szokásos módon elkészítjük és kisütjük. Közben a csirkemájat és a bacont apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk, a paprikát vékony csíkokra szeleteljük.

A bacont egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, a paprikát és a csirkemájat. Majoránnával és borssal ízesítjük, majd pár perc alatt puhára sütjük. Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt, megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.

A tölteléket tíz részre osztjuk, és megtöltjük vele a palacsintákat. Szükség esetén fogvájóval megtűzzük, hogy ne nyíljanak szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk őket, végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tipp

A palacsinták töltelékébe tehetünk egy kevés reszelt sajtot is, így még krémesebb lesz.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemajjal-toltott-rantott-palacsinta/