Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemájkrém egy könnyű, mégis laktató krém, amely gazdag ízvilágát a fűszerektől és a hagymától kapja.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lilalicsi
Beküldte: 2017.11.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Májkrém:

A vöröshagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk. Egy kisebb lábosban kevés kacsazsíron üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított csirkemájat, a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. A máj hamar elkészül, ezért néhány perc után ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Fűszerezés és krémesítés:

Ha a máj elkészült, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel simára keverjük.

Tálalás:

A krémet tálkába simítjuk, a tetejét leöntjük a maradék kacsazsírral, így tovább eláll. Fogyasztásig hűtőben pihentetjük, majd friss kenyérrel, pirítóssal kínáljuk.

Tipp:

A krémet még gazdagabbá tehetjük kevés fehérborral, amelyet párolás közben adhatunk a májhoz. Tálalás előtt megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy zöldfűszerekkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is