Májkrém:
A vöröshagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk. Egy kisebb lábosban kevés kacsazsíron üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított csirkemájat, a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. A máj hamar elkészül, ezért néhány perc után ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Fűszerezés és krémesítés:
Ha a máj elkészült, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel simára keverjük.
Tálalás:
A krémet tálkába simítjuk, a tetejét leöntjük a maradék kacsazsírral, így tovább eláll. Fogyasztásig hűtőben pihentetjük, majd friss kenyérrel, pirítóssal kínáljuk.
Tipp:
A krémet még gazdagabbá tehetjük kevés fehérborral, amelyet párolás közben adhatunk a májhoz. Tálalás előtt megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy zöldfűszerekkel.