Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemáj
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • só
  • bors

Elkészítése

Májkrém:

A vöröshagymát lereszeljük vagy apróra vágjuk. Egy kisebb lábosban kevés kacsazsíron üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított csirkemájat, a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. A máj hamar elkészül, ezért néhány perc után ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Fűszerezés és krémesítés:

Ha a máj elkészült, sózzuk, borsozzuk, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, botmixerrel simára keverjük.

Tálalás:

A krémet tálkába simítjuk, a tetejét leöntjük a maradék kacsazsírral, így tovább eláll. Fogyasztásig hűtőben pihentetjük, majd friss kenyérrel, pirítóssal kínáljuk.

Tipp:

A krémet még gazdagabbá tehetjük kevés fehérborral, amelyet párolás közben adhatunk a májhoz. Tálalás előtt megszórhatjuk friss petrezselyemmel vagy zöldfűszerekkel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemajkrem/