Elkészítése
A hagymát negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, és rövid ideig együtt pároljuk.
A csirkemellet kockákra, az angol szalonnát csíkokra vágjuk, majd a hagymás alaphoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk.
A chili paprikát felszeleteljük (vagy őrölt chilit használunk), és a húshoz adjuk. Amikor a hús megpuhult, alaposan meglocsoljuk mézzel, majd jól összekeverjük, hogy az ízek összeérjenek.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, és folyamatos keverés mellett az ételhez adjuk, hogy besűrítse. Az egészet néhány percig összeforraljuk, hogy a habarás alaposan elkeveredjen a szafttal.
Tálalás
Az elkészült ételt makaróni tésztával kínáljuk. Frissen tálalva a legfinomabb.
Jó étvágyat kívánunk!
