Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirkemell csíkok birs chutney-val

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csirkemell filé 2 ek szójaszósz 2 ek olívaolaj 1 tk tabasco szósz 1 ek curry só őrölt bors Birsalma chutney: 1 paprika 1 kápia paprika 1 fej vöröshagyma 0,5 kg birsalma 0,5 chili paprika 0,5 citrom leve 1 ek olívaolaj 0,5 tk kakukkfű (szárított, morzsolt) 0,5 tk borsikafű (szárított, morzsolt) 0,25 dl balzsamecet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.07.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk tabasco szósz
  • 1 ek curry
  • őrölt bors

Birsalma chutney:

  • 1 paprika
  • 1 kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg birsalma
  • 0,5 chili paprika
  • 0,5 citrom leve
  • 1 ek olívaolaj
  • 0,5 tk kakukkfű (szárított, morzsolt)
  • 0,5 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
  • 0,25 dl balzsamecet
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 0,5 tk só


Elkészítése:

A húst megmosom, a vizet felitatom róla, és csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a szójaszószt, a curry-t, a tabasco szószt és az olívaolajat, és beleforgatom a húst. Legalább fél órára hűtőbe teszem.

Ha letelt az idő, egy felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wokba rakom a húst, és erős tűzön megpirítom. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom. Beleöntöm a birsalma chutney-t, átforrósítom, és tálalom.

Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.

Birsalma chutney készítése:

A paprikákat és vöröshagymát apró kockára vágom. A birsalmát felvágom, kiveszem a magházát, felkockázom, és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chili paprikából (nekem szárított van) eltávolítom a magokat, és apróra vágom.

Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a birsalmát, a chili paprikát, a kakukkfüvet, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden.

Ha kész sózom, és üvegekbe töltöm. Lezárom, és pár percre fejre állítom. Dunsztolás nélkül hagyom kihűlni, majd mehet a befőttek mellé.

Ebből a mennyiségből 2 db 3 dl-es üveg telt meg, ami pont elegendő a fenti étel elkészítéséhez. A mennyiség természetesen növelhető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is