A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon, serpenyőben megpároljuk. Amikor a hús már kifehéredett, enyhén megsózzuk.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, a cukkinit karikákra, a sárgarépát vékony szeletekre, a paprikát és paradicsomot pedig darabokra vágjuk. A szeletelt gombával és az újhagymával együtt a csirkemellhez adjuk.
Megszórjuk zöldséges wok fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal, és néhány levél friss bazsalikommal ízesítjük. Időnként megkeverve, fedő alatt pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még kissé roppanósak maradnak.
Közben elkészítjük a köretet: kifőzzük a tésztát vagy pároljuk a rizst.
Az elkészült ragut a köretre tálaljuk, és opcionálisan reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.