Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg karfiolrózsa
- 2 ek olaj
- 5 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg krémsajt
- frissen reszelt szerecsendió
- frissen őrölt fehérbors
- só
Elkészítése:
Friss és fagyasztott karfiolból is készíthető.
A mártáshoz egy edényben vajat olvasztok, hozzákeverem a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadagolom a tejet is, és addig főzöm, amíg besűrűsödik. Beleöntöm a főzőtejszínt és a krémsajtot. Szerecsendiót reszelek bele, sózom, borsozom habverővel krémesre keverem.
A csirkemellfilét felszelem vékony szeletekre, elősütöm az olajon, sózom, borsozom.
Egy tepsibe belerakom a hússzeleteket, halmokba teszem rá a karfiolrózsákat. Rákanalazom a mártást úgy, hogy befedje a karfiolt és a húst.
Sütőbe teszem és 170 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm a tetejét. (Hőlégkeverés)