Hozzávalók:
- 4 ek étolaj
- 2 csirkemell filé
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 babérlevél
- 5 boróka bogyó
- őrölt bors
- 3 ek cukor
- só
- 1 citrom
- 1-2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 2 ek almaecet
Elkészítése:
Egy edényben karamellizálom a cukrot, rádobom a felaprított zöldségeket, hozzáadom a nagyobb darabokra vágott hagymát, a babérlevelet, a borókabogyót, a bort, a mustárt, az ecetet, és puhára főzöm. Az elfőtt levet vízzel pótolom.
Kevés felforrósított olajon egy serpenyőben megpirítom a nagyobb darabokra vágott húst, amit sózok, borsozok. Ha a zöldségek megpuhultak, kiszedem belőle a babérleveleket, és botmixerrel pürésítem az egészet.
Végül hozzáadom a tejfölt, a húst, és ha kell, további mustárt, sót. Jól kiforralom, és tálalom.