Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell felvágott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só
  • bors
  • fokhagymagranulátum
  • koriander
  • majoránna
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A csirkemellet vágjuk 6-8 darabra, majd enyhén klopfoljuk ki. A sót, borsot, fokhagymaport (vagy zúzott fokhagymát), majoránnát és koriandert keverjük össze. A fűszerkeverékkel dörzsöljük be alaposan a húsdarabokat, majd fedjük le és pihentessük a hűtőben egy éjszakán át.

Másnap a bepácolt húsdarabokat szorosan tekerjük folpackba hengerré formázva. A végeket kössük el, majd csomagoljuk alufóliába. Helyezzük egy fazékba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és alacsony lángon főzzük körülbelül 1 órán át.

A főzés után hagyjuk a vízben teljesen kihűlni. Ezután bontsuk ki a fóliából és papírtörlővel itassuk le róla a felesleges nedvességet. Végül dörzsöljük be pirospaprikával, majd tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy szépen összeérjen az íze.

Tipp:

A fűszerezést bátran variálhatjuk: például adhatunk hozzá egy kevés őrölt köményt, csípős paprikát vagy friss zöldfűszereket is. Ha vékony szeletekre vágjuk, szendvicsbe vagy saláták mellé is kitűnő választás.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-felvagott/