Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb csirkemellfilé szelet
  • 2 nagyobb tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
  • 10 dkg liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk.

A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).

A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk. A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

[box style=”info”]A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-fokhagymas-tejfolben-pacolva/