Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 7 dkg zsír
- 15 dkg gomba (nem fontos)
- 2 virsli
- 20 dkg cukorborsó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg sajt
- 2 dl tej
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- bors
- só
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatva kevés olajban átsütjük.
A vöröshagymát megdinszteljük a zsíron. A virslit apró kockákra szeljük, majd a megfőzött zöldborsóval és a virslivel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, gombával együtt a hagymához adjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet és a lisztet. Folyamatosan keverjük amíg össze nem forr.
A csirkemelleket tepsibe rakjuk sorba, majd a masszát a tetejére kenjük. Sajttal megszórjuk a tetejét.
Kevés vizet öntünk a tepsibe, majd megsütjük, lefedve kb 1 óra alatt.