Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell grillezett brokkolival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 nagyobb brokkoli
  • 20 dkg bulgur
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db citrom
  • só
  • bors
  • kevés olívaolaj
  • őrölt koriander

Salátához

  • zöldsaláta
  • madársaláta
  • 4 db hónapos retek
  • zsázsa
  • dióolaj (vagy olíva)
  • só
  • bors
  • 1 db citrom leve

Öntethez

  • 1 pohár joghurt
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítése

A brokkoli szárát meghámozzuk, 4-be vágjuk, beletesszük egy fazékba, majd forró vizet öntünk rá. Kevés sóval, fokhagymával ressre főzzük, kb. 3-4 perc alatt. Közben a csirkemelleket egy sütőpapírra helyezzük, megszórjuk sóval, borssal és a korianderrel. Jól beledörzsöljük a fűszereket, majd ráhajtjuk a papírt és kissé megveregetjük az öklünkkel.

Kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük. Oldalankét 4-5 perc. Szép kérget kell kapnia. A brokkolikat kivesszük a főzővízből (de nem öntjük ki a vizet), és a forró grillserpenyőbe tesszük, minden oldalát szép, piros csíkosra sütjük. A brokkoli főzővizébe tesszük a bulgurt (vagy tarhonyát), fél citromot és puhára főzzük. Közben elkészítjük a salátát.

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, a retket feldaraboljuk, meglocsoljuk az olajjal és a citrom levével. A joghurtot márványosan összekeverjük az ecettel. Egy nagy tálra borítjuk a bulgurt, a megfőtt citrom belsejét kikaparjuk és jól elkeverjük vele. Rászedjük a megpirult brokkolikat, a csirkemelleket ferdén kettévágjuk és őket is ráhelyezzük a bulgurra.

Salátával és az öntettel tálaljuk. Kb. 15-20 perc alatt elkészül.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-grillezett-brokkolival/