Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- 5 csapott ek finomliszt
- 3 db tojás
- 4 ek tej
- 3 dl tejföl
- 2 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket felszeleteljük, besózzuk, és lisztbe forgatjuk.
A tojásokat tejjel, a maradék liszttel és a tejföllel kikeverjük, hogy jó sűrű legyen (ha szükséges, tegyünk hozzá még lisztet). Sóval ízesítjük, végül belekeverjük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
A hússzeleteket a sűrű masszában megmártjuk, és forró olajban addig sütjük, amíg a bunda a húson szilárd burokká válik.
Ezután olajjal kikent, közepes tepsibe helyezzük egymás mellé. A megmaradt masszát egyenletesen rálocsoljuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

