Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell karamellizált hagymával, balzsamecetes-tejszínes mártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 125 ml tejszín 33 %-os
  • 125 ml tyúkhúsleves alaplé
  • 0,5 kávéskanál fokhagymapor
  • 0,5 kávéskanál kakukkfű
  • olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A csirkemellett megmossuk, megszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagymaporral is.

Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát megsütjük. Ezután félretesszük.

A fenmaradt olajban kb 10 percig kevergetve, egyenletesen dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat. Ezután megszórjuk a kakukkfűvel (ha nincs akkor használhatunk szárítottatt is), cukorral és a balzsamecettel. 1-2 percig főzzük, majd felöntjük a meleg alaplével.bMagasabb hőfokom tovább főzzük még 2-3 percig hogy az alaplé kicsit redukálódjon.

Ezután csökkentjük a hőfokot és álandó kevergetés közben lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejszínt is. Hagyjuk felfőni, majd a végén visszarakjuk a húsokat is. Meglocsoljuk a mártással és hagyjuk egy picit felmelegedni.

Jázmin rizzsel és édesburgonyával tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-karamelizalt-hagymaval-balzsamecetes-tejszines-martasban/