Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell mexikói raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet kiklopfolt csirkemell
  • 200 g fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • kevés csilipehely
  • só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk keményítő
  • kevés leves alaplé
  • kevés olaj


Elkészítése:

A csirkemelleket enyhén megsózzuk, majd mindkét oldalukon átsütjük. Mikor kisültek, kivesszük a zsiradékból, és egymásra fektetjük őket. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt olajon a nagyon apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymagerezdeket, és a fagyasztott zöldségkeveréket.

Kevés alaplé hozzáadásával megpároljuk, majd felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés csilipelyhet adunk hozzá.

Közben a tejfölt elkeverjük kevés keményítővel, kevés alaplével hígítunk rajta, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a raguhoz. Ez kicsit visszahűti, de újraforraljuk, ezzel végleges állapotára sűrítjük.

A csirkemell szeletekre halmozzuk a ragut, és így tálaljuk. Köretként bármit javaslok hozzá párolt zöldségek kivételével.

[box style=”info”]Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal, pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Köszönöm Ádi![/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-mexikoi-raguval/