Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g csirkemell
- só
- bors
- olívaolaj
- 250 ml narancslé
- 2 tk dijoni mustár
- 2 tk keményítőliszt
- 1⁄2 tk kakukkfű
- 1⁄2 tk zsálya
- csípős paprikakrém (ízlés szerint)
- édesítőszer (ízlés szerint)
- narancs (díszítéshez)
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon kissé megsütjük. Mikor átsült, kivesszük a serpenyőből az olajjal együtt.
A friss narancslevet összekeverjük a fűszerekkel, a keményítőliszttel, mustárral és a paprikakrémmel, majd beleöntjük a serpenyőbe.
Lassan kevergetve felforraljuk majd visszatesszük a húst és kb. 10 percig együtt pároljuk.
Ha kevésbé édes, utánaízesítünk egy kevés édesítőszerrel. Cikkekre vágott naranccsal díszítjük.
[box style=”info”]A gyümölcsös húsokat szeretjük ..[/box]

