Elkészítése
A csirkemellet hosszában felszeleteljük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk.
Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban. Ezután a lisztes-tojásos csirkemelleket a különböző panírokba forgatjuk. Az első a sima panír, azaz a lisztes-tojásos csirkemellet zsemlemorzsában forgatjuk meg. A második a szezámmagos panír, amikor a lisztes-tojásos csirkemellet szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A harmadik a füstölt paprikás, mikor a lisztes-tojásos csirkemelleket őrölt, füstölt őrölt pirospaprikával elkevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A negyedik, a kukoricadarás, amikor a lisztes-tojásos csirkemelleket kukoricadarában forgatjuk meg.
A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A csirkemellet burgonyapürével és savanyú uborkával tálaljuk.









