Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell négyféle panírban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemell
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej (kb)
  • olaj a sütéshez
  • savanyú uborka

Panírozáshoz

  • liszt
  • 6 tojás
  • só
  • zsemlemorzsa
  • kukoricadara
  • szezámmag
  • füstölt pirospaprika

Elkészítése

A csirkemellet hosszában felszeleteljük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk.

Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban. Ezután a lisztes-tojásos csirkemelleket a különböző panírokba forgatjuk. Az első a sima panír, azaz a lisztes-tojásos csirkemellet zsemlemorzsában forgatjuk meg. A második a szezámmagos panír, amikor a lisztes-tojásos csirkemellet szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A harmadik a füstölt paprikás, mikor a lisztes-tojásos csirkemelleket őrölt, füstölt őrölt pirospaprikával elkevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A negyedik, a kukoricadarás, amikor a lisztes-tojásos csirkemelleket kukoricadarában forgatjuk meg.

A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A csirkemellet burgonyapürével és savanyú uborkával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-negyfele-panirban/