Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Csirkemell őzgerincben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Közben 3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot alaposan összekeverünk, hogy masszát kapjunk. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös keverékhez. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük szalonnacsíkokkal úgy, hogy a szalonna szélei kilógjanak a formából. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.10.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Közben 3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot alaposan összekeverünk, hogy masszát kapjunk. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös keverékhez.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük szalonnacsíkokkal úgy, hogy a szalonna szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát a formába kanalazzuk, és ráhajtjuk a lelógó szalonnadarabokat. A tetejére is teszünk néhány szalonnacsíkot, megkenjük a maradék egy evőkanál tejföllel, majd megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. A formát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült, kifordítjuk a formából a tepsire, és addig pirítjuk, amíg a szalonna szép színt nem kap.

Az őzgerincforma mérete: 32 cm hosszú és 11 cm széles.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is