Elkészítése
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig pihentetjük. Közben egy tálban a tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A pihentetett csirkemellet beleforgatjuk a masszába, és jól elkeverjük.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd baconszeletekkel kibéleljük úgy, hogy a szeletek szélei túllógjanak a forma peremén. A húsos masszát egyenletesen a formába kanalazzuk, és ráhajtjuk a kilógó szalonnacsíkokat. Hosszában a tetejére is helyezünk egy-egy baconszeletet.
A formát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben kifolyó szaft ne kerüljön a sütőbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Amikor a massza megsült és összeállt, óvatosan kifordítjuk a formából egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és addig pirítjuk, amíg a szalonna ropogósra sül és a sajt szépen ráolvad.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

