Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell őzgerincben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás

Elkészítése

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 10-15 percig pihentetjük. Közben egy tálban a tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot alaposan összekeverjük, hogy homogén masszát kapjunk. A pihentetett csirkemellet beleforgatjuk a masszába, és jól elkeverjük.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd baconszeletekkel kibéleljük úgy, hogy a szeletek szélei túllógjanak a forma peremén. A húsos masszát egyenletesen a formába kanalazzuk, és ráhajtjuk a kilógó szalonnacsíkokat. Hosszában a tetejére is helyezünk egy-egy baconszeletet.

A formát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a sütés közben kifolyó szaft ne kerüljön a sütőbe. Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 40 percig sütjük. Amikor a massza megsült és összeállt, óvatosan kifordítjuk a formából egy sütőpapírral bélelt tepsire.

A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és addig pirítjuk, amíg a szalonna ropogósra sül és a sajt szépen ráolvad.

Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-ozgerincben-2/