Hozzávalók:
- 70 dkg – 1 kg csirkemell (kb. egy egész nagyobb példány kicsontozva)
- 1 nagyobb csomag szeletelt bacon
- 10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! 😉 )
- 1 kis doboz tejföl
- 2 tojás
- 3 ek liszt
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, majd csíkokra, vagy kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy picit állni hagyjuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a tojást és kb 10 dkg reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Egy őzgerinc formát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a bacon csíkokat, úgy hogy a végük kilógjon oldalt.
A csirkemellet összekeverjük a tejfölös masszával, majd beleöntjük az őzgerinc formába. A kilógó szalonna csíkokat ráhatjuk a tetejére, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük, majd sült burgonyával tálaljuk.