A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Közben 3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot alaposan összekeverünk, hogy masszát kapjunk. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös keverékhez.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük szalonnacsíkokkal úgy, hogy a szalonna szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát a formába kanalazzuk, és ráhajtjuk a lelógó szalonnadarabokat. A tetejére is teszünk néhány szalonnacsíkot, megkenjük a maradék egy evőkanál tejföllel, majd megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. A formát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült, kifordítjuk a formából a tepsire, és addig pirítjuk, amíg a szalonna szép színt nem kap.
Az őzgerincforma mérete: 32 cm hosszú és 11 cm széles.