Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell őzgerincben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 db tojás
Csirkemell őzgerincben

Elkészítése

A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Közben 3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, petrezselymet és 10 dkg reszelt sajtot alaposan összekeverünk, hogy masszát kapjunk. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös keverékhez.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük szalonnacsíkokkal úgy, hogy a szalonna szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát a formába kanalazzuk, és ráhajtjuk a lelógó szalonnadarabokat. A tetejére is teszünk néhány szalonnacsíkot, megkenjük a maradék egy evőkanál tejföllel, majd megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük. A formát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, hogy a szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült, kifordítjuk a formából a tepsire, és addig pirítjuk, amíg a szalonna szép színt nem kap.

Az őzgerincforma mérete: 32 cm hosszú és 11 cm széles.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-ozgerincben/