Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és az aljára fektetjük a szeletelt bacont. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, és a baconrétegre helyezzük. Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal és sóval, majd elosztjuk rajtuk a reszelt sajt körülbelül egyharmadát.
A sajtrétegre fektetjük a szeletelt füstölt tarját vagy karajt, amit a maradék sajt felével megszórunk. Erre ismét lisztbe és tojásba mártott csirkemell szeleteket helyezünk, megborsozzuk, és enyhén megsózzuk.
A megmaradt tojásokat elkeverjük a tejjel és egy csipet sóval. A keveréket egyenletesen a rakottas tetejére öntjük, hogy jól befedje az egészet. A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 80-85 perc alatt megsütjük.
Amikor elkészült, levesszük a fóliát, és a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
A rakottas mellé bármilyen köret kínálható, például burgonya, rizs vagy friss saláta. Behűtött almakompót vagy barackbefőtt is remekül illik hozzá.