Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkemell filé
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • 10 szelet füstölt tarja
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 10 db tojás
  • 2 dl tej
  • finomliszt
  • őrölt bors
  • só
  • olaj (a tepsi kikenéséhez )

Elkészítése

Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, és az aljára fektetjük a szeletelt bacont. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, hogy vékony szeleteket kapjunk. A szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba mártjuk, és a baconrétegre helyezzük. Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal és sóval, majd elosztjuk rajtuk a reszelt sajt körülbelül egyharmadát.

A sajtrétegre fektetjük a szeletelt füstölt tarját vagy karajt, amit a maradék sajt felével megszórunk. Erre ismét lisztbe és tojásba mártott csirkemell szeleteket helyezünk, megborsozzuk, és enyhén megsózzuk.

A megmaradt tojásokat elkeverjük a tejjel és egy csipet sóval. A keveréket egyenletesen a rakottas tetejére öntjük, hogy jól befedje az egészet. A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 80-85 perc alatt megsütjük.

Amikor elkészült, levesszük a fóliát, és a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

A rakottas mellé bármilyen köret kínálható, például burgonya, rizs vagy friss saláta. Behűtött almakompót vagy barackbefőtt is remekül illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-rakottas/