Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 15 dkg rókagomba (nyulica)
- só, bors
- bazsalikom (legjobb, ha friss)
- cayenne bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. méz
- 2 dl főzőtejszín
- 15 g krémsajt
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A rókagombát megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. A rókagomba sok levet ereszt, így nem feltétlenül kell hozzá vizet önteni.
Ezután a gombát felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, kevés sót, borsot, friss bazsalikomot és a cayenne borsot. Végül ezt összefőzzük.
A csirkemelleket fűszerezzük, majd natúran kevés olajon megpirítjuk. A húsokat leöntjük a mártással, és tálaljuk.
Köretként felszolgálhatunk rizst, párolt zöldséget és akár salátát is. 🙂