Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirkemell roston „Budapest”raguval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemell roston Budapest raguval egy klasszikus étel, amelyben a grillezett hús mellé gazdag, zöldséges-májas ragut kínálunk. Ízletes, tartalmas fogás, amely rizzsel vagy krokettel tálalva igazi vendégváró különlegesség.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús elkészítése

A csirkemellfiléket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd félretesszük.

Ragu elkészítése

A hagymát, csirkemájat, gombát, paprikát, paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, gyorsan átpirítjuk, majd a gombát is beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Amikor a leve elpárolgott, hozzákeverjük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. Végül megszórjuk pirospaprikával, és az egészet együtt készre pároljuk.

Tálalás

A megsült hússzeletekre halmozzuk a ragut, és forrón kínáljuk. Köretként főtt rizs vagy burgonyakrokett illik mellé.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a raguhoz kevés fehérbort vagy egy kiskanál mustárt is adhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is