Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemell roston „Budapest”raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 darab paradicsom
  • étolaj
  • bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • ételízesítő
  • grill fűszerkeverék

Elkészítése

Hús elkészítése

A csirkemellfiléket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd félretesszük.

Ragu elkészítése

A hagymát, csirkemájat, gombát, paprikát, paradicsomot és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, gyorsan átpirítjuk, majd a gombát is beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Amikor a leve elpárolgott, hozzákeverjük a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot is. Végül megszórjuk pirospaprikával, és az egészet együtt készre pároljuk.

Tálalás

A megsült hússzeletekre halmozzuk a ragut, és forrón kínáljuk. Köretként főtt rizs vagy burgonyakrokett illik mellé.

Tipp

Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a raguhoz kevés fehérbort vagy egy kiskanál mustárt is adhatunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/csirkemell-roston-budapestraguval/