Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csirkemell szárnyrésszel só őrölt bors szerecsendió 2-3 dkg vaj 2 ek olívaolaj 1 dl fehérbor Zöldségekhez: 2 sárgarépa 30 dkg zöldbab 1 zsenge cukkini só őrölt bors ételízesítő kakukkfű 2 dl fehérbor 2 ek olívaolaj 5 dkg vaj 15 dkg mascarpone Elkészítése: A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajtamaradjon a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell szárnyrésszel
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2-3 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

Zöldségekhez:

  • 2 sárgarépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 zsenge cukkini
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone


Elkészítése:

A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajtamaradjon a szárnyrész is. Ezután vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt, és a bőrét is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a bőr szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és a csontos felét is süssük 1-2 percig.

A hirtelen elősütött húst ezután a bőrös felével felfelé, tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a visszamaradt zsiradékot és a bort. Ezután kenjük meg a puha vajjal (a vajtól jó ropogós lesz a bőre).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, és a bőre szép piros, ropogós legyen. A sütőből kivéve, alaposan locsoljuk meg a forró szafttal.

A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a babot, és keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit.
Ezután addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, még a szaft kellően besűrűsödik (pár perc alatt).

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is